Fiecare pictură murală are un rol educativ, copiii sunt protagoniști care au devenit personaje și participă la diverse activități de cunoaștere. Personajele pictate sunt înfățișate de către artiștii plastici prin chipuri blânde, radiind îmbujorați de fericire, pe câmpii, cu dinozaurii, în apă, prin spațiu, cu dragonii, prieteni chiar și cu roboții.

 

Prin intermediul culorilor și diverselor tehnici de artă murală, pictorii creează o poveste bazată pe imagini care reflectă totodată puritatea copilăriei. 

Spațiul creat devine uniform printr-un design complex, în care mobilierul și alte elemente sunt integrate tot prin intermediul picturii, ca tot ansamblul încăperii să fie unitar.

  Privilegiul picturii murale, bazată pe imaginația și cunoștințele copiilor, este că primirea informației printr-o serie de imagini pictate este mult mai rapidă, astfel se utilizează un tipar de învățare vizual. De aceea, arta îi va încuraja pe copii să creeze, să se joace, să râdă, să socializeze și să învețe, exact ceea ce își doresc copiii să facă.

Fiecare pictură murală transmite o emoție unică  prin conceptul/ ideea adaptată fiecărui spațiu.

Picturile murale pentru copii sunt realizate cu materiale de înaltă calitate pentru o rezistență cât mai mare în timp. Culorile sunt pe bază de apă iar materialele utilizate nu sunt toxice precum sprayurile sau vopselurile pe bază de solvenți. Materialele de pictură sunt mixate pentru redarea unor texturi fine, astfel lucrarea de artă murală se va integra în ansamblul spațiului.

Prin intermediul noilor tehnici și tehnologii, mobilierul sau alte piese pot fi pictate și integrate în conceptul proiectului de pictură murală.

Cu delicatețe, grijă, răbdare, atenție și precizie, artiștii plastici din cadrul atelierului Tărâmul Artei aplică în operele lor de artă murală pentru copii, foiță de diverse culori pentru a crea efecte deosebite care nu trec neobservate de către copii. Foița poate fi de aur sau imitație de aur, argint, cupru sau diverse culori care bucură simțul cel mai important, văzul.

Spațiile în care își petrec cel mai mult copiii timpul, în camera lor, grădiniță, after-school, loc de joacă, școală, trebuie să le stimuleze copiilor inspirația, curiozitatea, cunoașterea. Arta are o deosebită importanță în formarea copiilor.

pictura pentru copii, pictura pe perete

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *