Arta murala le ofera artistilor plastici contemporani o varietate de tehnici care pot fi aplicate in operele lor . Fiecare pictura murala trebuie sa se incadreze si sa favorizeze un spatiu interior sau exterior, sa-l infrumuseteze si sa capete valoare, sa-i dea o alta dimensiune.

De aceea Daniel Valeriu Neculai si Georgiana Ghidersa, la fiecare proiect pe care il desfasoara cauta sa creeze un efect vizual de impact, totodata sa satisfaca gusturile beneficiarului.

Pentru a crea o iluzie optica, a fost utilizata de catre artisti in acest proiect de pictura murala tehnica Trompe-l’oeil.

Termenul frantuzesc Trompe-l’oeil ( iluzie optica), se refera la tehnica de a picta o imagine pe o suprafata bidimensionala (peretele) intr-o maniera realista incat sa para tridimensionala. Aceasta tehnica s-a dezvoltat puternic in perioada Renasterii. Artistii din acea perioada reprezentau ferestre, usi, holuri pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare.

 

 

Aceasta tehnica a fost utilizata de greci si romani in cadrul picturilor romane.

O poveste din Grecia antica spune ca dupa ce un artist a pictat struguri care pareau foarte reali, pasarile au incercat sa-i manance.

 

 

 

 

Prin tehnica Trompe-l’oeil se creeaza o imagine de ansamblu spectaculoasa. Orice spatiu interior sau exterior pare mai mare prin iluzia de adancime.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *