Fascinanta lume subacvatică- Proiect de Artă în cadrul Grădiniței și Școlii Primare Politehnica, București
Proiectul Fascinanta lume subacvatică, o lucrare de artă monumentală, educativă, de grup, creată cu materiale reciclabile este un proiect de tip puzzle, care poate fi asamblat, pentru a decora un spațiu.
Dimensiunea acestuia este de 285/422 cm și este creat din suporturi de carton pe care le-am reciclat împreună cu copiii, le-am asamblat și am dat o altă valoare acestui material, obținând o opera de artă.
Copiii au parcurs diverse tehnici: desen, pictură, colaj, artă reciclabilă și artă ecologică ( copiii au pictat și atașat în lucrare elemente naturale precum scoicile).
Ca o primă etapă de lucru, copiii au creat un degrade prin intermediul picturii, pentru a delimita fiecare zonă a proiectului și pentru a crea un efect vizual. Ne-am gândit că printr-un mod creativ, în echipă, putem învăța și descoperi lumea înconjurătoare. Totodată vom conștientiza că este o necesitate să fim mai atenți cu mediul și cu animalele.
Proiectul copiilor, Fascinanta lume subacvatică prezintă o zonă cu vegetația marină, unde cei mici au pictat și lipit elemente naturale ( scoici).
Elementul central constă într-un submarin asamblat din cutii de carton. Submarinul este un mijloc de deplasare și de cunoaștere a mediului subacvatic.
Zona peștilor ne arată frumusețea și diversitatea fiecărei specii. Fiecare copil a interpretat și tratat într-un mod creativ pești, căluți de mare, caracatițe, scoici, delfini.
În partea de sus proiectul ne prezintă păsările care fac parte din acest mediu: rațe, pescăruși, lebăda, pelicanul, pasărea Pufin.
Proiectul ne-a oferit oportunitatea de a lucra într-o echipă, la care copiii și-au împărtășit idei, informații pentru ca în final rezultatul să fie unul unitar.
Pentru a pune în valoare munca copiilor, proiectul va fi expus în școală sau în grădiniță, astfel copiii vor conștientiza că într-o echipă, mai multe mânuțe la un loc pot crea lucruri de apreciat și care aduc un aport într-un colectiv și în mediul înconjurator.
Prin intermediul artei reciclabile, un tip unic de artă, ne arătăm grija noastră față de natură, animale, resurse.
Competențe, Valori și Atitudini : Colaborarea dintre copiii din clase diferite și dezvoltarea spiritului colegial și lucrului într-o echipă/ Dezvoltarea creativității, simțului estetic și cromatic/ Conștientizarea procesului de reciclare și protejare a naturii.
Artiști Juniori: Vlad Tănasă, Ioana Anastasia Crețu, Paul Hâj, Vlad Matei Iacob, Dragoș Velciu, Irina Nistor, Alexandra Maria Tiron, Matei George Aurescu, David Alexandru Matei, Ana Alma Ștefan, Emanoil Puiu, Rareș Roșca, Marius Ciprian Scurtu, Teodor Andrei Zaleschi, Ștefan Tudor Sburlan, Petra Elina Stamin, Vlad Ștefan Rebican, Alexandra Ioana Molnar, Teodora Nistor, Ioana Alexandra Ghionea, Pelin Loredana, Daria Elena Strimbeanu, Bianca Maria Niță, Alessia Velichi, Iordan Matei
Coordonator proiect: Georgiana Ghidersa